De waarheid over afvallen

large (2)

Het is eindelijk lente! Een paar weken terug was het lekker warm en meteen is alles groen! Daarom wil ik het over iets hebben waar ik nu heel veel mensen over hoor maar waar ik zelf totaal anders tegenaan kijk: afvallen.

De zomer komt nu dichterbij en dat betekent dat iedereen spontaan stress krijgt. Iedereen begint weer met sporten. Waar in januari een sportabonnement is afgesloten en dat in februari en maart stoffig achter in een laatje heeft gelegen, wordt het nu weer opgepakt. Hup naar de sportschool om alle kilo’s eraf te trainen. Daar is niks mis mee don’t get me wrong. Maar er zijn wel heel veel andere dingen mis.

beauty standaarden

Een moeilijk iets in deze maatschappij is de beauty standaard. Deze is natuurlijk zoals modellen: lang, dun en alles perfect. Gelukkig beginnen rondingen weer “in de mode” te komen. Alhoewel de Kardashians en Jenners als voorbeeld worden genomen. Neppe billen en borsten en een waist trainer voor je dunne taille… Er is echt iets mis met deze wereld in mijn ogen.

large (1)

Waist trainers

Een waist trainer, een van de dingen van nu waar ik van walg. Naast het feit dat een waist trainer niks traint doet het ook niks goeds voor je lichaam. Je vet wordt naar boven (je armen) en naar beneden (dat rolletje vet wat boven je broek uitkomt) geduwd. Denk aan een tandpastatube die je knijpt in het midden terwijl de dop er nog op zit. De tandpasta gaat niet zomaar weg, het wordt gewoon ergens anders heen geduwd. Verder zorgen die dingen ervoor dat je je buik niet aanspant en dat je spieren gewoon lui worden. Hierdoor wordt je buik juist minder mooi. Dan moet je de waist trainer blijven gebruiken om er “goed” uit te zien. Ik kan er wel over door blijven gaan wat er allemaal mis mee is. Denk dus niet dat deze dingen ook maar goed zijn voor iets.

Wanneer afvallen

Je weet zelf wanneer je af moet vallen. Reken je BMI uit en kijk waar je zit. Zit je gewoon netjes of eronder dan weet je dat je sowieso niet hoeft af te vallen. Ik kijk zelf in de spiegel of ik er tevreden mee ben. Veel mensen kunnen daarin doorslaan en daar moet je goed op letten. Gezond eten is belangrijk en af en toe sporten. Van jezelf uithongeren wordt niemand blij.

Vergelijken en meten

Verder moet je het niet vergelijken met een fitnessmodel en niet meten met een weegschaal. Als jij voor de spiegel staat en je niet goed voelt over je gewicht dan moet je er iets aan doen. Het gaat om met zelfvertrouwen in een bikini lopen en gezond zijn. Als je met iets meer kilo’s nog gewoon gezond bent (een oke BMI) en je oke voelt, go for it! Dat cijfertje op de weegschaal zegt niks. Als je namelijk meer spieren hebt ben je zwaarder dan als je veel vet hebt. Je moet jezelf niet vergelijken. Iedereen is anders en sommige hebben gewoon de genetische jackpot gewonnen. Iedereen heeft een andere bouw. De een is steviger gebouwd en de andere is weer heel erg dun. Iedereen heeft ook wel eens een dag dat hun buik opzet.

large

Jaloezie

Ja, misschien heeft je vriendin weer mooie billen terwijl jij weer mooie borsten hebt. Je bent jaloers op iemands lange benen of dunne lijf. Jij bent mooi zoals je zelf bent. Ik kan nooit begrijpen waarom iemand niet van zichzelf kan houden. Dat je uniek bent, one of a kind, maakt iedereen zo mooi. Je lichaam is niet alles. De media laat je denken dat als je er (volgens hun standaard) “perfect” uit ziet je leven geweldig is. Ze laten dit zo lijken zodat je alle producten koopt om maar “perfect” te worden. Niemand kan ooit dat soort “perfect” bereiken (denk aan photoshop) dus zal je voor altijd blijven kopen. Voila, dat is fijn voor de winkels. Maar dat ene leuke persoon kan ook verliefd worden op je prachtige ogen, je stralende lach, of je lieve karakter.

Genieten

Natuurlijk is dik zijn minder goed voor je gezondheid, maar dik is iets heel anders dan stevig. Zolang je gezond eet en af en toe sport is er niks mis met stevig. Je hoeft echt niet alle paaseitjes te laten staan. Laat je vooral niet tegen houden door de meningen van anderen. Jij bent mooi in je bikini ongeacht je gewicht. Dus ga niet stessen maar genieten!

 

Liefs,

Eline

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s