food trends: sushi bowl

naamloos

De grootste trend op het gebied van eten is momenteel bowlfood. Van ontbijt tot lunch en avondeten. Denk aan smoothies, yoghurt, salade, soep, rijst, pasta, bijna alles kan wel in een bowl! Plus punt: het ziet er altijd ‘instagramworthy’ uit. Vandaar dat ook steeds meer restaurants bowlfood serveren. Lees in deze post hoe je de beroemde Poké bowl maakt (ook wel sushi bowl genoemd).

Alweer een tijd terug at ik alleen en maakte ik deze sushi bowl. Hieronder het recept!

Wat heb je nodig: (2 personen)

  • 150 g rijst (wat voor rijstsoort je maar wilt. Ik had zilvervliesrijst maar denk dat basmati lekkerder is)
  • 60 ml rijstazijn
  • 1 zalmfilet (150 g)
  • eventueel een halve rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 1 el (sesam)olie
  • 1 komkommer (een deel van de komkommer)
  • 100 g bospeen
  • 3 bosuitjes (ik had deze niet in huis ik heb hiervoor in de plaats mozzarella gebruikt)
  • een avocado
  • 2 tl zwart sesamzaad
  • peterselie
  • limoen

eventueel:

  • sushigember
  • zeewiersalade (wakame)

 

naamloos1 (2)

Ik heb andere ingrediënten gebruikt want ik had niet alles in huis. Hieronder het recept hoe ik de sushi bowl eigenlijk wilde maken.

Wat moet je doen:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de zalm in kleine blokjes.

naamloos4 (2)naamloos5 (2)

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn. Meng de zalmblokjes, rode peper, sojasaus en olie. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.

Schaaf de bospeen met een kaasschaaf in dunne repen. Besprenkel met een beetje rijsazijn. Snijd de bosui in kleine ringetjes, de komkommer in stukjes en de avocado in plakjes. Ik had zelf ook mozzarella die ik in stukjes sneed.

naamloos7 (2)

Roer 60 ml rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Verdeel de toppings en de rijst over 2 kommen. Strooi nog wat sesamzaad over de zalm en je bent klaar!

naamloos8 (2)

 

naamloos9 (2)

 

naamloos11 (2)

Hij was echt super lekker en ik ga hem zeker vaker maken. De volgende keer met alle ingrediënten. Mijn tip is om er even veel zachte als knapperige ingrediënten in te gebruiken. Bijvoorbeeld avocado is zacht en komkommer is knapperig. Dan wordt hij het lekkerste. Eet smakelijk!

Liefs,

Eline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “food trends: sushi bowl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s