get inspired

dsc_0105

Afgelopen week ben ik aan mijn minor Trendwatching begonnen in Tilburg en wat heb ik het daar naar mijn zin! Een nieuwe stad, een nieuw gebouw, nieuwe studenten, nieuwe docenten en een compleet andere opleiding. Ik was hier echt aan toe. Na een lange tijd heb ik weer een gevoel wat ik lang kwijt ben geweest: ik voel me geïnspireerd!

Kennelijk heb ik het meer nodig dan ik denk. Ik kick namelijk op nieuwe dingen ervaren, doen, meemaken, zien etc. Nieuwe mensen ontmoeten vind ik een van de leukste dingen die er is. Zeker als je gemeenschappelijke interesses hebt en de ander ook een echte kletskous is like moi. 🙂

cool-quote-wanting-something-never1

Zoals sommige van jullie wel weten studeer ik Kind en Educatie (onderwijs dus) in Eindhoven. Hier ben ik niet mee gestopt (dit ga ik ook zeker niet doen), maar ik mag voor een half jaar een minor volgen.

Voor degene die niet weten wat dat allemaal inhoudt, kort gezegd: Je opleiding is je Major, die duurt 4 jaar. Een Minor mag je (een halfjaar) volgen ergens tijdens je Major. Dit kan verdieping zijn of een totaal ander iets (wat ik dus heb gekozen). Na je Minor ga je gewoon weer verder met je Major.

tumblr_n1bmbka9qq1r8a8smo1_500

Onderwijs is zeker iets wat ik leuk vind maar ik wil niet mijn hele leven hetzelfde blijven doen. Daarom zit ik erover na te denken om na deze opleiding door te gaan studeren. Naast Psychologie leek Trendwatching mij ook een erg leuke studie. Vandaar dat ik nu voor een half jaar een kijkje ga nemen bij deze studie!

Geïnspireerd zijn is ondergewaardeerd. Ik merk nu weer hoeveel energie, motivatie en positiviteit je ervan krijgt. Door even met iets anders bezig te zijn leer ik nieuwe dingen die ik leuk en interessant vind en ga ik op een andere manier naar de wereld kijken.

first-time

De betekenis van inspireren is ‘iemand creatief en enthousiast maken, op ideeën brengen, iemand tot iets aanzetten’. Laat je eens inspireren door iets. Iets wat je ergens ziet, muziek die je hoort, Iemand die je iets liefs ziet doen voor een ander. Laat het je inspireren om zelf ook iets liefs te doen of om zelf iets te gaan maken of iets te ondernemen. Kleine dingen kunnen ook al een positief effect geven. Denk aan je huis eens helemaal netjes opruimen. Of ga juist groot en ga iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan.

Dit zijn opdrachten die ik nu ook op school krijg. Stap eens uit je comfort zone en zeg ja tegen nieuwe dingen. Soms zal het zo zijn dat het tegenvalt maar toch zal er dan iets aan zijn wat je wél leuk vindt.

comfort-zone

 

Laat jezelf eens inspireren en geloof me, je hele leven wordt een stuk avontuurlijker!

Liefs,

eline

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s