een chocolade hemel: de rocky road bar

dsc_0015-kopie

Oh my god. Ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zoiets lekkers heb gegeten. Zoals je misschien hebt gelezen in mijn vorige post ben ik laatst bij bagel & juice gaan lunchen. Hiet at ik de Rocky road: een chocolade reep met cranberries, koekjes en stukjes marshmellow. In deze post laat ik zien hoe je je eigen Rocky road maakt. Heerlijk en ook nog eens goedkoop! Studentenbudgetvriendelijk dus!

De Rocky road is dus eigenlijk een soort dikke chocoladereep met vanalles erin. Het leuke hieraan is dat je hem zelf ook super makkelijk kan maken en zelf kan beslissen wat jij lekker vindt. Eline en ik besloten om dit tijdens een heerlijk meidenavondje eens samen te gaan maken. Hoppa de auto in en eerst lekker samen naar de supermarkt. We kochten de goedkoopste melk en witte chocolade die er was (ja je blijft toch student). Dit wordt de basis voor de Rocky road.

wat heb je nodig? (voor 1 hele grote reep)

  • 3 repen melkchocolade (300 gram) wij gebruikten: melkchocola
  • 1 reep witte chocolade (100 gram) wij gebruikten: witte chocola
  • marshmellows (toevoegen hoeveel je wilt)
  • zeezout (toevoegen hoeveel je wilt)

dit zou je ook toe kunnen voegen:

  • walnoten (of een andere soort noten)
  • m&ms
  • cranberries (of andere soorten gedroogd fruit)
  • biscuits
  • popcorn
  • snoepjes
  • chocolat chips
  • stukjes brownie
  • pepernoten

Notesofhappiness: rocky road bar

Je kunt natuurlijk nog veel meer zelf bedenken! Bijna alles is lekker met chocola, heel fout kan het dus niet gaan. 🙂 Wij hebben ervoor gekozen om walnoten op maar 1 helft te doen. Ik vond namelijk zonder lekkerder.

Je begint met het smelten van de 3 melkchocolade repen au bain-marie. Ik hoor wel eens van mensen dat ze dit lastig vinden en dat het soms niet goed lukt. Een aantal tips die voor mij werken zijn:

  • Het gebruiken van een glazen schaaltje op een pan heet water. Door de dikte van het glas gaat het smelten niet te snel en niet te langzaam.
  • Ik laat het water tot het glazen schaaltje komen. Ik laat het de bodem raken maar niet tot de zijkanten komen.
  • Het water moet warm zijn maar het moet niet koken (bubbelen).
  • Je moet de chocolade goed blijven roeren.

Terwijl je melkchocolade smelt en je af en toe even roert knip je de marshmellows in kleine stukjes. Als de melkchocolade gesmolten is roer je er 2/3de van de marshmellows doorheen. Dit laat je even staan. Leg bakpapier op een bakplaat/cakevorm/bord/schaal (wat voor jou handig is) en smeer je melkchocolade met marshmellows uit over het bakpapier. Je kan nu beslissen of je hem dik of dun maakt.

Nu ga je op dezelfde manier als de melkchocolade ook de witte chocolade smelten. Het overgebleven deel van de marshmellows (1/3de deel) strooi je over je chocoladereep. Als je witte chocolade gesmolten is kun je deze over de hele reep druppelen. Als laatste strooi je er je topping overheen. Bij ons was dit zeezout en walnoten. Het zeezout was trouwens een heerlijke toevoeging (denk aan de tony chocoladereep karamel zeezout).

Als laatste zet je je chocoladereep even in de koelkast om af te koelen en hard te worden. Dit is wat jij persoonlijk het lekkerste vindt. Wij hebben hem voor een uur in de koelkast gezet. Dan is het smullen maar! Heerlijk avondje gegarandeerd!

Notesofhappiness: rocky road bar

Notesofhappiness: rocky road bar

Zoals je ziet wordt de marshmellow helemaal chewy en smelt mee met de chocolade. Het is een echte chocolade hemel. Eet smakelijk!

Liefs,

Eline

4 gedachtes over “een chocolade hemel: de rocky road bar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s