Some valuable advice

 

dsc_0618

In de maatschappij van tegenwoordig zijn we bijna altijd aan het haasten. Iedereen heeft super veel stres en vele zitten tegen een burn-out aan. Wel begrijpelijk als je ziet wat er allemaal gedaan moet worden. Studies, stage, werk, het huishouden, zorgen voor gezinnen en dan ook nog eens een sociaal leven onderhouden. Wat moet je nou doen als je het even niet meer ziet zitten?

Iedereen heeft ze wel eens, van die innerlijke break down momentjes. Meestal als er veel dingen achter elkaar verkeerd gaan of niet gaan zoals je wilt/had gepland. Dan opeens lijkt de wereld gewoon te moeilijk en te zwaar. Wat kun je op zo’n moment dan doen?

16bce1a8149adf9af61e608b9921b575

Take a break! Letterlijk. Op dat moment kun je toch niet meer je werk doen want je voelt je niet goed. Naar buiten gaan is mijn beste advies. Ga een rondje (hard)lopen. Even je gedachten weer rustig proberen te krijgen. Het beste kun je daarom met iemand gaan om even te praten. Zo heb je wat afleiding. Anders ga je alleen maar nog eens 100 keer over al je problemen nadenken. Ga je liever niet samen dan kun je ook alleen gaan en zet je gewoon wat happy muziek op.

Ik heb een goede band met mijn ouders. Als ik een moment heb dat ik het niet meer zie zitten ga ik altijd een rondje lopen met mijn vader. Die heeft altijd wel goed advies en heeft me zo weer happy. Bij mijn moeder kruip ik altijd als ik even mijn verhaal kwijt moet. Meestal weet ze precies hoe ik me voel en weet ze ook precies wat ik nodig heb. Als je een minder goede band hebt met je ouders heb je misschien wel een goede band met je opa/oma/tante/oom/vriendin/vriend/broer/zus etc. en kun je daar terecht om even te praten.

Praten helpt om alles voor jezelf duidelijk te krijgen en ook gewoon je verhaal kwijt te kunnen. Dit is belangrijk want soms lucht dit op. Je voelt je dan een stuk lichter alleen maar door het praten over je problemen.

Na het lopen of in plaats van het lopen kun je ook even in bad of onder de douche gaan. Dit helpt om je even compleet te ontspannen.

dsc_0625

Soms heeft een situatie maar 1 ding nodig om hem minder erg te maken en dat is accepteren. Accepteer dat het nu zo is. Ga er niet tegen vechten. Laat het over je heen komen in plaats van je er helemaal in te laten meesleuren. Het is zoals het is. Je gaat je best doen en meer kun je niet doen.

Dit is gebaseerd op advies van mijn vader en helpt mij altijd heel erg: Meestal moet je gewoon niet zo ver vooruit kijken. Dat maakt je alleen maar meer gestrest en je schiet daar niks mee op. Soms is een dag of zelfs een uur al genoeg. Wat moet je nu doen? Aan de rest hoef je dan nog niet te denken. Je moet niet heel je toekomst uit willen stippelen maar juist genieten van het moment. Kijk positief naar de dingen die wél leuk zijn en wél goed gaan. Dit kunnen zelfs hele kleine dingen zijn.

Soms lost tijd dingen voor je op of maakt beslissingen voor je en dan zijn alle zorgen voor niets geweest. Parkeer je gevoel voor even en laat tijd het soms maar oplossen of de situatie veranderen zodat voor jou de keuze duidelijk(er) is. En zolang je dat gevoel parkeert geniet. Geniet van alles en vooral de kleine dingen. Dat zijn de dingen die je onthoudt. Niet de grote. Een positieve mindset kan het verschil maken. Daar word je echt veel gelukkiger van.

liefs,

eline

 

Een gedachte over “Some valuable advice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s