review: primark master contour palette

20160915_194758

Na de new in post kon deze natuurlijk niet ontbreken. Ik ben namelijk echt verliefd geworden op het master contour palette van de Primark! Hieronder kun je zien hoe het palette eruit ziet van de voor en achterkant. Het bestaat uit 8 kleuren om te highlighten, bronzen en contouren. Op de achterkant van de verpakking staan de ingrediënten en een plaatje waar welke kleur moet op je gezicht.

20160915_19482620160915_195305

Alle kleuren hebben allemaal een eigen naam wat ik erg leuk vind! Hieronder kun je de namen zien. De eerste 4 zijn de bovenste rij en de laatste 4 zijn de onderste rij.

20160915_195132

Ik zag al meteen dat dit palette een soort dupe is van het NYX hightlight & contour pro palette. Hieronder zie je eerst een plaatje van het palette van de primark en daarna van het NYX palette.

20160915_195545

master contour palette – Primark €8

nyx-dupe

highlight & contour pro palette – NYX €22,10

foto van: Vera Camilla 

 

Toen ik ze swatchte was ik zo verbaasd. Het pigment van dit palette is echt heel goed! De highlighters voelen heel creamy aan en de bruine kleuren wat poederiger.

img-20160915-wa0016

De eerste kleur (Champagne) is wit, super shiny en echt geweldig. Als je heb met een kwast aanbrengt kun je hem heel mooi subtiel aanbrengen. De 2e kleur (Vanilla) is licht roze en mat en de 3e kleur (Banana) is geelig en mat. Als laatste van deze rij is de 4e kleur (Latte), deze is shiny en zalmroze. Persoonlijk ben ik gek op de 2 shiny kleuren. Als je een super subtiele every day highlighter wilt dan zijn de matte kleuren wel heel mooi. Op deze manier is er voor iedereen een ruimere keuze.

img-20160915-wa0018

1                   2                    3                      4

De 5e kleur (Havana) is een warme, roodachtige bruin en de 6e (Nutmeg) lijkt daar erg op maar is meer een warme, lichte, chocolade bruin. Een beetje anders dan de rest is de 7e (Mink) een iets koelere kleur, een bruintint met een assige ondertoon. Deze glimt ook een beetje meer dan de rest. Als laatste is de 8e kleur (Coco) duidelijk de donkerste. Dit is een donkere,  chocolade bruin.

img-20160915-wa0015

5                    6                                  7                          8

De donkere kleuren hebben minder pigment dan de highlighters als je ze zo swatcht. Ik vind dit persoonlijk juist mooi en fijn. Het is niet charmant om bruine vegen op je gezicht te hebben, je wilt alleen schaduw aanbrengen. Als je een kwast gebruikt merk je hier bijna niks van. Alle kleuren zijn makkelijk te blenden. Ik ben ook erg blij met de kwasten die ik erbij had gekocht. Ze zijn zacht en werken super (Gewoon wat je verwacht van kwasten 🙂 ).

20160914_200139

master contour palette – Primark €8

3pk contour brush set – Primark €7

Mijn eindoordeel is dat het palette super is. Al helemaal voor deze prijs!

voordelen

+ de kleuren voelen zacht aan

+ het pigment is erg goed

+ de kleuren zijn makkelijk te blenden maar vegen niet meteen weg

+ matte en shiny kleuren in verschillende tinten dus voor ieder wat wils

nadelen

– de kleuren zijn wat poederig en geven dus wat fall-out (vooral in het palette zelf nog niks van gemerkt op mijn gezicht)

 

liefs,

eline

Een gedachte over “review: primark master contour palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s