jezelf onderscheiden van de rest

dsc_0966

Toen ik mijn blog begon vroegen meerdere mensen me: ‘hoe ga je je dan onderscheiden van de rest? Er zijn zoveel mensen die bloggen’. Ik heb eens even nagedacht over die vraag. Want hier groot mee worden en er geld mee verdienen is niet mijn doel. Het zou een mega leuke bijkomstigheid zijn, dat zeker, maar ik heb een ander doel voor ogen.

Ik wil mensen graag inspireren (aah lekker cheesy maar wel waar). Of dat nou kledinginspiratie is, inspiratie voor wat je gaat eten vanavond of over het leven zelf. Hier op mijn plekje op het internet kan ik mijn passie delen en zo hoop ik mensen te kunnen inspireren. Hoe onderscheid ik me dan van de rest? Door gewoon mezelf te zijn (aah lekker cheesy again). Let me explain.

Ik ben een ander persoon, ik vind andere dingen mooi en leuk, dus zo is mijn blog automatisch anders. Doordat ik mezelf ben, ben ik anders. Ik heb het (bijna) altijd heerlijk gevonden om anders te zijn. Als iedereen rechts ging, ging ik links. Mijn eigen pad, gewoon omdat het kon. Eigenwijs of avontuurlijk, het is maar hoe je het bekijkt. Het zou toch saai zijn als iedereen hetzelfde was.

Als ik in de bus zit op weg naar mijn studie en er fietsen meisjes van de middelbare allemaal achter elkaar zie je het meteen. Ze dragen dezelfde shirtjes, zelfde broeken, zelfde schoenen en hebben hetzelfde haar. Niks voor mij. Ik heb altijd al wel een andere kledingstijl gehad dan de rest. Op de middelbare vond ik dit nog wel eens lastig maar nu helemaal niet meer en zie ik het juist als een leuk iets. Hoe tof is het om jezelf te zijn? Je eigen keuzes en beslissingen te maken? Dat zijn namelijk de dingen die iets zeggen over hoe jij bent en hoe jij wilt zijn.

In deze maatschappij wordt het jammer genoeg nog niet voor 100% geaccepteerd om jezelf te zijn. Dat is moeilijk. Veel mensen weten hoe cruel de middelbare school kan zijn. Hoe iedereen elkaar daar kan beoordelen op uiterlijk, alleen maar omdat ze zelf onzeker zijn. Die onzekerheid snap ik ook wel weer. Iedereen is nog op zoek naar wie hij/zij is en wie hij/zij wil zijn en dat is lastig. Het komt wel. Stapje voor stapje leer je jezelf meer kennen en zodra je gaat studeren en een richting kiest kom je veel meer mensen tegen die dezelfde keuzes maken, dezelfde dingen leuk vinden en dezelfde passies en dromen hebben. Kortom, meer denken zoals jij. Dingen zullen langzaam op hun plek vallen. En ook al ben je er als jong volwassene nog lang niet, je bent al wel een stukje dichterbij in weten wie je bent en hoe je je wil onderscheiden van de rest.

liefs,

eline

Een gedachte over “jezelf onderscheiden van de rest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s